Geruststellende boodschap voor nieuwe 'Buffalo's' met blauw-zwart verleden: "Dat is op zich al een serieus pluspunt"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 8 reacties
Geruststellende boodschap voor nieuwe 'Buffalo's' met blauw-zwart verleden: "Dat is op zich al een serieus pluspunt"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Met Colin Coosemans en Vadis Odjidja verwezenlijkte AA Gent de voorbije weken twee in het oog springende transfers. Intrinsiek serieuze versterkingen, maar wel twee jongens die een verleden hebben bij aartsrivaal Club Brugge. Hoe staan de fans daar in feite tegenover?

Tijdens de spelersvoorstelling op de Gentse Feesten bleek al dat niet alle supporters van De Buffalo's content waren met de man die straks de nieuwe nummer één moet worden in doel. "Boeren buiten", klonk het hier en daar duidelijk misnoegd. 

Iemand met een blauw-zwart hoofdstuk op het conto, dat ligt natuurlijk gevoelig in de Ghelamco Arena. En toptransfer Vadis Odjidja, die na buitenlandse avonturen in Engeland, Polen en Griekenland terugkeert naar de Jupiler Pro League, heeft zelfs 5,5 jaar het shirt van de grote vijand gedragen. 

Pluspunt

"Ik sta eigenlijk positief tegenover de komst van Colin en Vadis. Ik vind dat iedere versterking een versterking is. Het zijn echte Gentenaars dus op zich is dat al een serieus pluspunt", aldus Filip Raes.

De voorzitter van de Gentse supportersfederatie bekijkt het zeer genuanceerd: "In hun jeugdjaren zijn beide spelers naar Club Brugge getrokken, maar goed: op dat moment stond AA Gent qua financiën en mogelijkheden ook nog niet waar het nu staat hé", stelt Raes tegenover Voetbalkrant.  

"Op zich was dat voor die jongens dan natuurlijk de kans om ergens anders aan de slag te gaan en bij die twee was dat nu toevallig Club Brugge. Maar er zijn er destijds ook naar Genk gegaan, zoals Kevin De Bruyne bijvoorbeeld. En er zullen er waarschijnlijk ook naar Anderlecht en andere clubs gegaan zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties