Cercle-aanvoerder Lambot trots op de prestatie van zijn ploeg: "Marc Brys heeft ons vorig jaar goed bestudeerd, dat zag je"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties

Cercle-aanvoerder Benjamin Lambot trots op de prestatie van zijn ploeg

Cercle-aanvoerder Lambot trots op de prestatie van zijn ploeg: "Marc Brys heeft ons vorig jaar goed bestudeerd, dat zag je"
Foto: © photonews

Cercle Brugge keerde na drie seizoenen terug naar de hoogste klasse en pakte meteen een punt op het veld van Sint-Truiden. Een prestatie waar aanvoerder Benjamin Lambot uiteraard trots op was.

De 31-jarige Brusselaar ruilde begin 2014 Lierse SK in voor PFC Simurq, een club in Azerbeidzjan. Anderhalf jaar later verhuisde hij naar Cercle Brugge, waar hij vorig jaar na een bloedstollende finale de promotie afdwong.

"De spanning was tijdens de eerste 20 minuten voelbaar bij ons", kijkt Lambot terug op de puntendeling tegen STVV (0-0). "Bovendien zag je dat Marc Brys het vorig jaar met Beerschot Wilrijk vaak tegen ons opnam. Hij heeft ons goed bestudeerd. Xavier Mercier kreeg weinig ruimte, waardoor de opbouw moeilijk was."

"De spanning was de eerste 20 minuten voelbaar bij ons"

"Onze tweede helft verliep beter, met enkele kansen voor Guevin Tormin. Ik ben fier op de mentaliteit die we getoond hebben."

Volgende week komt Sporting Lokeren op bezoek in Jan Breydel. "We gaan er alles aan doen om de drie punten te pakken. Uit de clean sheet van vandaag (gisteren, red.) kunnen we vertrouwen putten."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties