Analyse De prognose van de redactie voor 1B: KV Mechelen is dé titelfavoriet, maar kunnen ze om met de druk?

De prognose van de redactie voor 1B: KV Mechelen is dé titelfavoriet, maar kunnen ze om met de druk?
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Dit weekend start ook in 1B de competitie. Het belooft zoals steeds een spannende strijd te worden in die vreemde competitie met acht ploegen. Onze redactie stak de koppen bij elkaar en kwam op de proppen met een prognose. Op de eerste plaats vinden we KV Mechelen terug.

KV Mechelen was vorig seizoen qua kern zeker niet de zwakste ploeg in 1A, maar het degradeerde wel. En dus heeft het eigenlijk maar één echte doelstelling dit seizoen: terug promoveren. Dat moet eigenlijk wel kunnen ...

Sterktes

Want KV Mechelen heeft naar onze mening by far de meest gestoffeerde kern. Het team lijkt in vergelijking met vorig seizoen zeker niet verzwakt en haalde met De Camargo, Berrier en Kaya enkele absolute klasbakken in huis.

In de voorbereiding werden goede wedstrijden gespeeld, het vertrouwen lijkt alvast aanwezig om er het allerbeste van te maken. Vele spelers bleven ondanks de degradatie en willen per se met Malnwa opnieuw stijgen. Met meer dan 10.000 abonnees zal het stadion ook steevast kolken.

Zwaktes

Daar zit misschien wel het addertje onder het gras. Iedereen - zelfs OH Leuven en Beerschot-Wilrijk - kijkt naar KV Mechelen, dat echt wel dé torenhoge favoriet is. Met alle fans er van kortbij op in het nieuwe stadion kan dat voor extra druk zorgen. Toont de ervaren groep van Van Wijk zich deze keer wél stressbestendig? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties