Santini doet iets unieks: "Ik scoor liever die eerste dan die derde goal"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 4 reacties
Santini doet iets unieks: "Ik scoor liever die eerste dan die derde goal"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iedereen dacht wel dat Ivan Santini een goeie aanwinst zou zijn voor Anderlecht. Maar dat hij zes keer zou scoren in zijn eerste twee matchen? Nee, dat had niemand voorspeld. De Kroaat kon het zelf niet geloven: "Ik weet niet echt wat zeggen nu."

De adrenaline gierde nog door zijn lijf na de match. Ivan Santini besefte dat hij iets unieks had gedaan. Zo ver wij het konden opzoeken heeft er nog nooit iemand in de eerste twee matchen van de Belgische competitie zes goals gescoord.

"Ik sta zelf perplex", lachte de joviale aanvaller. Zo zouden er trouwens meer moeten zijn, want hij zegt gewoon wat hij denkt. "Zes goals? Het is een teamprestatie he. Ik sta er gewoon om het af te maken." 

Simpel gezegd, maar je moet het toch maar doen. Dan nog eens een panenka scoren ook. "Ik wist dat als ik hoog en in het midden ging schieten, dat het bijna onhoudbaar zou zijn. Daarom deed ik het zo."

Ik scoor liever die eerste. Dan moet ik niet te veel moeite doen

Bij 2-1... Zijn coach had een hartinfarct gekregen als hij gemist had. "Ik was al moe en dan speel ik mijn beste matchen", lachte hij. "Ik denk niet te veel na. Dat de verwachtingen nu elke week hoog gaan liggen? Daar maak ik me niet druk om. Zolang ik mezelf niets te verwijten heb."

Trouwens, die derde was net zoals zijn derde in Kortrijk eentje die hij niet zoveel scoort. "Die bal kwam goed... Trouwens, ik scoor liever zoals die eerste. Vanop de lijn en weinig mensen in de buurt. Dan moet ik niet te veel moeite doen", kreeg hij iedereen op zijn hand. Toffe gast!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties