Nog een Barcelona-wereldkampioen die Spaanse nationale ploeg vaarwel zegt na vele kritiek: "Ik heb er goed over nagedacht"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Gerard Piqué stopt als Spaans international

Nog een Barcelona-wereldkampioen die Spaanse nationale ploeg vaarwel zegt na vele kritiek: "Ik heb er goed over nagedacht"

Luis Enrique, die na veel commotie werd aangesteld als Spaans bondscoach net voor het WK, zal een nieuw team moeten bouwen. Nu heeft ook zijn rots in de verdediging hem laten weten dat hij stopt als international.

Gerard Piqué heeft vandaag de laatste twijfels - er gingen allang geruchten dat hij zou stoppen - weggenomen. De 31-jarige verdediger van Barcelona heeft zijn ex-coach laten weten dat hij stopt als Spaans international. Ook Luis Enrique kon hem dus niet op andere gedachten brengen.

Piqué was de kritiek van het Spaanse publiek al langer beu. Hij is de Catalaanse zaak immers toegewijd en komt daar ook openlijk voor uit. Wat hem op veel kritiek kwam te staan. Na 102 matchen voor La Roja en speelde twee EK's en drie WK's. Hij won beide toernooien in 2010 en 2012.

"Ik heb enkele dagen geleden met bondscoach Luis Enrique gesproken. Ik heb hem gezegd dat ik mijn beslissing al een tijd genomen had en dat ik er goed over nagedacht heb", zei Piqué op een persconferentie vandaag. "Het was een mooie tijd bij Spanje, maar ik focus me nu op Barcelona. Ik ga genieten van de resterende jaren hier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties