Al dertien jaar geen vrijwillige voet meer op Anderlecht: "Ik herlanceerde hem en hij noemde me een barslechte coach"

Al dertien jaar geen vrijwillige voet meer op Anderlecht: "Ik herlanceerde hem en hij noemde me een barslechte coach"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Hugo Broos was ooit speler en trainer op Anderlecht. Maar de wegen met de club scheidden op pijnlijke manier. Broos zegt het nog steeds niet verteerd te hebben: "Ik heb op dertien jaar tijd nooit meer vrijwillig een voet op Anderlecht gezet."

Nochtans kende hij er veel successen. "Ik was er twaalf jaar speler, werd er kampioen als trainer en werd dan bij het huisvuil gezet. Het was een journalist die me meldde dat ik buiten lag. Ik belde meteen naar Van Holsbeeck en voelde hoe hij verkrampte", doet hij het verhaal in Het Nieuwsblad.

Eén speler in het bijzonder kostte hem zijn job. "Een uur later was alles officieel. Het was niet eens zijn schuld. Roger Vanden Stock was boos omdat ik Zetterberg niet opstelde. En Jestrovic, hé... Nadat Jestro slecht was hersteld van een voetbreukje, wilde Anderlecht hem verkopen als halve invalide."

"Ik hield het tegen en herlanceerde hem wederom. Maar toen ik hem eens niet aan de aftrap zette tegen Club – na een blessure – scoorde hij als invaller de winning goal en achteraf haalde hij uit in de pers: dat ik een barslechte coach was... Het kwam nooit meer goed en het bestuur ging daarin mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties