Reactie Clement benoemt de positieve, maar ook de negatieve zaken na de felbevochten zege tegen Waasland-Beveren

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 10 reacties
Clement benoemt de positieve, maar ook de negatieve zaken na de felbevochten zege tegen Waasland-Beveren
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Philippe Clement heeft Genk al met anderhalf been in de Europa League gebracht en naar de leidersplaats in de Jupiler Pro League. De coach zag heel wat positieve elementen, maar sluit ook de ogen niet voor de tekortkomingen tegen Waasland-Beveren.

"We hebben het onszelf moeilijk gemaakt", beseft de succescoach. Genk liet Waasland-Beveren op een 1-2 voorsprong komen en de inbreng van Samatta, Trossard en Malinovskyi was nodig om het tij te keren.

"We hebben ingrediënten gefabriceerd waardoor je deze wedstrijd zomaar kan verliezen. We misten 2 strafschoppen, ik denk dat er weinig teams zijn die dan nog winnen. Daarnaast was er ook een sterke Davy Roef."

Er is niemand die gaat twijfelen, zelfs niet bij 1-2

"Ik ben blij dat we geen punten verloren", klonk het enigszins opgelucht. Clement voerde immers liefst 7 wissels door. "Ik heb toch nervositeit gezien bij een aantal jongens die hun kans kregen. Bij sommigen was het goed, bij anderen minder. Zij kunnen uit deze ervaring leren."

Positief is natuurlijk de manier waarop Genk op een kwartier voor affluiten de 1-2 omboog in een 3-2 overwinning. "We hebben veel kansen gecreëerd, we zijn de hele match dominant geweest en niemand gaat twijfelen, zelfs niet bij 1-2."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties