Reactie Essevee speelde altijd mee, maar gooide al tien punten weg: "Met namen alleen kom je er niet"

Essevee speelde altijd mee, maar gooide al tien punten weg: "Met namen alleen kom je er niet"
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Om van een crisis te spreken zijn de cijfers niet slecht genoeg, maar Zulte Waregem heeft zijn start in eerste klasse dit seizoen wel wat gemist. Ondanks dominant voetbal geven ze het al te vaak (kinderlijk) weg. De cijfers zijn hallucinant.

  • Speeldag 1: Zulte Waregem - Waasland-Beveren van 2-0 naar 2-2 in de laatste vijf minuten
  • Speeldag 2: AA Gent - Zulte Waregem van 0-1 naar 1-1 in de blessuretijd
  • Speeldag 4: Cercle Brugge - Zulte Waregem van 1-1 naar 3-1 in het slotkwartier
  • Speeldag 5: KV Oostende - Zulte Waregem van 0-1 naar 3-1

Opmerkelijk voor Zulte Waregem: ze komen bijna altijd op voorsprong. "Het is al de vijfde keer op rij dat we op voorsprong komen", was Francky Dury zelfs iets 'te enthousiast' na de match in Oostende - tegen Cercle Brugge kwamen ze niet op voorsprong.

Maar het zegt wel veel: Essevee had evengoed met 9 of 10 punten ook in het pakketje rondom de zesde plaats kunnen of misschien zelfs moeten staan. Het spel is verre van slecht bij momenten, het voetbal is dominant en de kansen leverden ook al negen doelpunten op. Enkel pech dat er ook al negen werden geslikt in vijf wedstrijden.

Het was gewoon te weinig

"Het is gewoon te weinig voor ons", beseft kapitein Davy De fauw. "We brachten te weinig in de tweede helft en gaven te veel ruimte weg. We wisten dat Oostende daarvan zou profiteren en dat hebben ze ook gedaan."

"We slikten de gelijkmaker op een standaardsituatie en we pakken ook doelpunten door individuele fouten. Of we meer verdienen doorheen de wedstrijden? We moeten naar onszelf kijken. Met namen alleen kom je er niet, er moet hard gewerkt en voor ieder duel gevochten worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties