Roberto Martinez verraste Gentenaar Birger Verstraete: "Niet in mijn stoutste dromen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 8 reacties
Roberto Martinez verraste Gentenaar Birger Verstraete: "Niet in mijn stoutste dromen"
Foto: © photonews

Roberto Martinez toverde enkele verrassende namen uit de hoge hoed, met op kop Birger Verstraete. De middenvelder van AA Gent is voor het eerst Rode Duivel.

Donderdagavond greep Verstraete met de Buffalo's nog naast Europees voetbal. Het selectienieuws was welgekomen na de uitschakeling door Bordeaux. "Hier had ik in mijn stoutste dromen niet aan durven denken", reageert Verstraete bij Het Laatste Nieuws.

"Het is het bewijs dat je in het voetbal altijd vooruit moet kijken en hard moet blijven werken."

"Ik vind het ongelooflijk dat ik opgeroepen ben temidden van zo’n generatie Rode Duivels, met zoveel klassespelers. Ik ben enorm tevreden, maar het is ook een beloning die niet uit het niets komt. Het is het bewijs dat je in het voetbal altijd vooruit moet kijken en hard moet blijven werken."

De eerste selectie voor de nationale ploeg is een belangrijke volgende stap in de carrière van de 24-jarige West-Vlaming. "Ik kijk er naar uit om te trainen tussen al die fantastische spelers. Het is een geweldige uitdaging om te tonen dat ik ook daar van waarde kan zijn en het niet bij deze ene selectie te laten. Maar voor mij verandert dit op zich niets. Ik blijf dezelfde en ik besef heel goed dat ik me in de eerste plaats bij AA Gent moet blijven laten zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties