Derijck mag terugkijken op meer dan geslaagd debuut én verklaart zijn opvallend rugnummer
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 1 reacties

Timothy Derijck begon goed bij AA Gent

Derijck mag terugkijken op meer dan geslaagd debuut én verklaart zijn opvallend rugnummer
Foto: © photonews

Timothy Derijck heeft zijn eerste kans bij AA Gent meteen gegrepen. Hij mocht in de basis debuteren tegen Cercle Brugge en deed dat uitstekend.

"Het is super dat ik meteen mocht starten, maar ik voel me al van dag één goed in de groep", aldus Derijck. "Ik ben heel snel opgevangen en dan is het natuurlijk makkelijker. Een goeie match? Ik vond dat we amper onder druk kwamen, vandaag is er op onze prestatie niets aan te merken."

"Dat er muziek in zit, is wel duidelijk. We hebben ook hetzelfde idee over voetbal én spelen op dezelfde manier als Zulte Waregem met een 4-3-3", verklaarde Timothy Derijck zijn snelle aanpassingsperiode. Hij beseft wel dat de druk hoger is. "Hier is het altíjd van moeten. Uiteraard heb ik al bij PSV en Feyenoord gespeeld." Derijck kan het dus wel aan, die druk.

Opvallend rugnummer

Derijck speelt bij AA Gent met een hoog rugnummer, 76. "Dat is de geboortedatum van mijn dochtertje, ze is geboren op zeven juni. Er was geen laag nummer meer vrij en dus heb ik daarvoor gekozen. Ik speelde liever niet met een hoog nummer, maar met die andere nummers had ik niks."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties