Mijmeren over waar het fout ging: Mboyo legt uit waar zijn transfer naar Anderlecht misliep

Mijmeren over waar het fout ging: Mboyo legt uit waar zijn transfer naar Anderlecht misliep
Foto: © photonews

Ilombé 'Petit Pélé' Mboyo komt bij KV Kortrijk weer boven water. Het is ongelooflijk dat het enorme talent zo in de anonimiteit verzeild geraakt is gedurende vijf jaar. Meestal door keuzes die hij zelf maakte en waarin hij zich liet beïnvloeden. Zo was er zijn bijna-transfer naar Anderlecht...

Mboyo geeft zelf toe dat hij verkeerde keuzes maakte. "Toen ik voor Genk tekende, waren er andere opties. Norwich, West Ham - dat afhaakte om extrasportieve redenen - , Nürnberg, Reading... Allemaal clubs die strijden tegen degradatie."

"Marc Wilmots (toen bondscoach) vond dat ik best naar Anderlecht ging. We waren een jaar voor het WK. 'Je kent de competitie, je kan er Champions League spelen, veel scoren en negen kansen op tien word je kampioen. Zo kan je mee naar Brazilië.' 't Was mijn droom om op een WK te staan. Zeker in Brazilië."

Ik maakte een fout door niet meer mee te trainen

Met Anderlecht had hij zelf al een akkoord voor vier jaar, maar Gent moest er nog uitgeraken met de Brusselaars. "Terwijl Anderlecht met AA Gent onderhandelde, besloot ik niet meer mee te trainen. De meeste makelaars vinden dat beter. Ze willen niet dat je nog risico's neemt, dat je blessures vermijdt. Maar als je niet traint, kom je bij je nieuwe club met een conditionele achterstand toe en duurt het niet lang voor je geblesseerd geraakt. Dat benadruk ik nu tegen jongeren die in zo'n situatie zitten."

En Anderlecht haakte af. "Meneer Louwagie is me dat zelf komen vertellen. Ik was ontgoocheld, maar begreep hem. Anderlecht wilde in vier schijven betalen - elk jaar zo'n één miljoen euro. Dat toonde aan dat het me niet het koste wat het kost wilde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties