De Bruyne vs Modric: "Daarin is Kevin ongeëvenaard"

De Bruyne vs Modric: "Daarin is Kevin ongeëvenaard"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Luka Modric was de beste speler op het afgelopen WK. Hij lag in de weegschaal met onder andere Eden Hazard. Maar op zijn positie is vooral Kevin De Bruyne een concurrent. Wie van de twee is nu het beste?

In het spel FIFA 19 krijgt Modric een betere score dan De Bruyne. Maar Chelsea-scout Piet de Visser heeft een andere mening. "Ik vind ze heel sterk aan elkaar gewaagd. Het klopt in elk geval dat de trap van De Bruyne veel beter is dan die van Modric. De Bruyne is op dat vlak gewoon ongeëvenaard", zegt hij in Het Nieuwsblad.

De Bruyne gaat nooit onnodig dribbelen

En De Bruyne heeft nog kwaliteiten die de Kroaat niet heeft. "Hij is inderdaad even goed links als rechts, wat bij Modric minder het geval is. Ik begrijp wel dat Modric beter scoort op dribbels, maar dribbelen ligt gewoon meer in de natuur van de Kroaat. De Bruyne kan dat even goed, maar zal nooit onnodig gaan dribbelen."

"Hij zoekt altijd eerst een andere oplossing. Dat Modric defensief sterker zou zijn, geloof ik nooit – De Bruyne recupereert minstens even goed. Én Kevin is fysiek sterker. Nu zet ik ze nog naast elkaar, maar vergeet niet dat De Bruyne zes jaar jonger is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties