Analyse Gevraagd om creativiteit bij Anderlecht? Morioka rehabiliteren?

Gevraagd om creativiteit bij Anderlecht? Morioka rehabiliteren?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De fans roepen op tot meer creativiteit bij Anderlecht. Het spel van Hein Vanhaezebrouck is niet gebaseerd op dat soort voetbal, waarbij een klassieke spelmaker het aanvalsspel dirigeert. Maar kan er dan een gulden middenweg gevonden worden?

Het zal toch moeten, want slimme trainers als Philippe Clement hebben de oplossing gevonden tegen de aanval van Hein. Hoge druk, waardoor de flankspelers niet mee naar voor kunnen en het loopt heel stroef bij paars-wit.

Vanhaezebrouck wil lopende middenvelders en veel crosspasses om iemand vrij te krijgen, maar als je de flanken lamlegt, is het gevaar al voor een groot deel bezworen. Een creatieve speler zou oplossing kunnen brengen. Eentje die met één pass wel een verdediging te grazen kan nemen. Maar zo heeft Vanhaezebrouck er héél weinig. 

Gerkens krijgt - onterecht - de boter op het hoofd.

Nu kijken de supporters Gerkens daarop aan, maar dat is zijn rol niet. Gerkens moet lopen, gaten trekken en infiltreren. De enige die - al was hij vorig seizoen niet helemaal op niveau - die leemte wel zou kunnen opvullen is Ryota Morioka. Twee problemen daarbij: hij loopt al sinds begin dit seizoen achter zijn conditie te zoeken én hij heeft al veel kansen gekregen. Die zijn niet eindeloos bij Hein.

Maar Musona weegt te licht en heeft ook moeite met het niveau. Bakkali is fysiek ook nog niet helemaal klaar en is een flankspeler. De enige andere optie is om van systeem te veranderen, maar dat lijkt Vanhaezebrouck voorlopig niet te overwegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties