Analyse Wat AA Gent moet oplossen vóór de komst van Club Brugge, anders wacht een pandoering

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 34 reacties
Wat AA Gent moet oplossen vóór de komst van Club Brugge, anders wacht een pandoering
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent moet na een ontnuchterende nederlaag thuis tegen STVV op zoek naar eerherstel tegen... Club Brugge. Yves Vanderhaeghe moet zijn team deze week naar een hoger niveau proberen tillen, anders wacht de blamage.

Het Gent zoals we het zondag zagen, is niet klaar voor Club Brugge, of moet hopen op een serieuze Europese kater bij de Bruggelingen. Anders zou het weleens een erg pijnlijke wedstrijd kunnen worden in de Ghelamco Arena. Vanderhaeghe moet zijn team stappen laten zetten deze week, de problemen zijn duidelijk.

Weinig lijn in de opbouw

"We speelden teveel postbode", gaf Brecht Dejaegere zondagavond aan. "We liepen met de bal tot bij onze ploegmaat en gaven die dan pas af, we moeten de bal beter laten rondgaan." De middenvelder van de Buffalo's had daarin overschot van gelijk.

De opbouw tegen STVV was een gebrei van jewelste en bovendien zat het nog vol slordigheden ook. Vaak werd er balverlies geleden en voor de ideeën werd te vaak enkel naar Giorgi Chakvetadze gekeken. De Georgiêr is een rastalent, maar kan nog niet het hele spel dragen. Dat mag men ook niet verwachten.

Aanvallers op zoek naar vertrouwen

Er zijn dus andere opties nodig in aanvallend opzicht, maar daar ligt het probleem. De twee centrumspitsen waar Vanderhaeghe het vaakst een beroep op doet, Awoniyi en Yaremchuk, kampen met een torenhoge vertrouwenscrisis. Kvilitaia had het vertrouwen wel, maar brak z'n enkel. David is uitstekend als invaller, maar weegt nog te licht om te starten.

Kwaliteitsverlies op de flanken

Met het vertrek van zowel Moses Simon als Samuel Kalu, nam het Gentse bestuur een groot risico. De verdiensten waren goed, maar de vervangers halen vooralsnog niet het niveau van de twee Nigerianen. Stallone Limbombe werkt hard, maar is nog té veel een ongeleid projectiel.

Bij Jean-Luc Dompé kwam er dan weer een kortsluiting in z'n hoofd, hij liet het hangen op training en dus moest Koïta, nochtans dit seizoen al eens teruggezet naar de B-kern, al enkele basisplaatsen verzamelen. Waar Simon en Kalu een match konden openbreken, lukte het de Gentse flanken, met name Limbombe, enkel tegen Waasland-Beveren.

Kortom, Yves Vanderhaeghe staat voor wellicht de grootste uitdaging in zijn carrière. Hij moet het nu bewijzen dat hij aan enkele van deze problemen een mouw kan passen, anders wordt het nog een lang (of zeer kort) seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties