Slachtoffer van 'lama Costa' verdedigt zich tegen insinuaties: "Ik ben diep geschokt"
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties

Federico Di Francesco verdedigt zich tegen beschuldigingen van racistische praat

Slachtoffer van 'lama Costa' verdedigt zich tegen insinuaties: "Ik ben diep geschokt"
Foto: © photonews

Het laatste woord over het spuwincident tussen Douglas Costa (Juventus) en Federico Di Francesco (Sassuolo) is nog niet gezegd en geschreven. De Braziliaan van Juve lanceerde immers een paar insinuaties om zich te verdedigen. En daar is Di Francesco niet mee opgezet.

Vanuit Juventus werd er verspreid dat Di Francesco racistisch praat had gebruikt om Costa te provoceren. De 24-jarige Italiaan reageerde daarop via de officiële kanalen van zijn club. "Ik ben diep geschokt door de beschuldigingen en de verzinsels die in sommige nationale media zijn verschenen", vertelde Di Francesco.

Costa excuseerde zich voor het incident, maar er hangt hem een schorsing van 3 tot 6 matchen boven het hoofd. “Dit alles is aanstootgevend en denigrerend", ging Di Francesco verder. "Ik zal niet toestaan dat racistisch gedrag en/of racistische zinnen die geen betrekking hebben op mijn waarden en ethiek - en die voortkomen uit de verbeelding van anderen - aan mij worden toegeschreven. Ik vraag en ik eis respect.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties