Messoudi beseft: "Als we verliezen, zitten we in de shit"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 10 reacties
Messoudi beseft: "Als we verliezen, zitten we in de shit"
Foto: © photonews

Beerschot Wilrijk tankte na de mindere seizoensstart vertrouwen dankzij de bekeroverwinning tegen Cercle Brugge. De Ratten kunnen zo met een positief gevoel naar de zware verplaatsing tegen Westerlo toeleven.

"Het was vooral verdedigend heel goed, hé", gaf Messoudi aan na afloop. "We hebben denk ik geen grote kansen weggegeven. In het begin van de tweede helft ééntje, en in de tweede helft waren we dan nog eens voetballend sterker ook."

"Dit is leuk meegenomen. We wilden hier vertrouwen tanken en dat is zeker gelukt." Al kan het snel omslaan, na die slechte seizoensstart. "Als we zaterdag verliezen, zitten we weer in de shit, dat weten we." Het meest positieve was nog de terugkeer naar de tactiek van vorig seizoen, die er wellicht ook op vraag van Messoudi kwam.

De oplossing? De tactiek

"Met een mannetje meer op het middenveld hadden we meer controle in balverlies. En dan met Brogno en Tarik Tissoudali, die goed inviel, hadden we wel wat oplossingen voor de spelers achter hen." Messoudi kwam in Cercle ook centraal in actie, na enkele wedstrijden op de flank. "Ik speel graag op de flank, maar dan wel met iemand in mijn rug die mee opkomt." De Jonghe heeft dat meer dan Grisez.

Ogen op Westerlo

"We moeten zaterdag gewoon winnen, dan doen we opnieuw mee. Als we verliezen is die eerste periode weg. Ik hoop op heel veel volk van ons in Westerlo, gezien het geen combiregeling is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties