Preud'homme doceert journalisten en maakt vergelijkingen: "Hoeveel verzorgen er de balrecuperatie bij Anderlecht bij balverlies?"

Preud'homme doceert journalisten en maakt vergelijkingen: "Hoeveel verzorgen er de balrecuperatie bij Anderlecht bij balverlies?"
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme is geen coach als een ander. De T1 van Standard heeft altijd een plan, maar soms stoort het hem wel dat de buitenwereld dat niet begrijpt. Om meer klaarheid te schenken, gaf hij vrijdag een college tactiek aan de journalisten.

Preud'homme stoort zich aan 'foute informatie' die er in de kranten verschijnt. Zo wou hij komaf maken met het misverstand dat hij defensief zou spelen. Hij vroeg aan de journalisten hoeveel man er bij Anderlecht de balrecuperatie verzorgt.

"Vijf spelers. Hun drie centrale verdedigers plus Trebel en Makarenko. En bij Brugge, iemand een idee? Eentje minder dan bij Anderlecht. Drie centrale verdedigers plus Rits of Nakamba. Als wij de bal verliezen hebben we twee centrale verdedigers en één verdedigende middenvelder", noteerde HLN gretig.

"Soms twee omdat onze backs zo hoog staan. Dus kom mij niet vertellen dat wij defensief denken. Dat strookt niet met de waarheid. Daarom heren, probeer de kerk in het midden te houden en breng jullie lezers een coherente en correcte boodschap over."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties