Reactie Tom Van Hyfte ziet Beerschot Wilrijk op één bepaald vlak wel heel sterk voor de dag komen

Tom Van Hyfte ziet Beerschot Wilrijk op één bepaald vlak wel heel sterk voor de dag komen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de vorige thuiswedstrijd heerste er vooral een grimmige sfeer rond Beerschot Wilrijk. Door twee uitoverwinningen bij Cercle Brugge in de beker en bij Westerlo in de competitie is de storm gaan liggen. Dat duidt volgens middenvelder Tom Van Hyfte op de mentale sterkte van het team.

"Op een bepaald moment was er toch onrust in de club. Er is heel veel geschreven over hoe slecht het wel niet was. Het kan ook zijn dat dit in de hoofden sluipt. Dan moet je daar sterk tegenover staan. Je ziet nu dat we mentaal sterk zijn. De groep en de staf zijn nog altijd één", besluit Van Hyfte.

Dat is misschien wel het belangrijkste en dan zal het betere voetbal wel volgen. Op dat vlak is er nog ruimte voor progressie, gezien de mindere start van het team op het veld van Westerlo. "We hadden helemaal niet die intentie. We zijn dat ook helemaal niet gewend. Het begon met veel balverlies, ook van mij. We hebben wel overgenomen in de tweede helft en begonnen eventjes daarvoor de duels te winnen."

Eerste plaats niet aan de orde

De lucht klaart zo weer op boven Het Kiel. Alles is weer speelbaar in de eerste periode. "De eerste plaats is nog niet aan de orde. Het is aan ons om naar onszelf te kijken en goede wedstrijden te spelen. Enkel als je eens een serie kan neerzetten, kan je er dichtbij komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties