Beloftevolle Belg timmert aan de weg terug bij KV Oostende: "Een quasi volledig seizoen niet voetballen laat zich voelen, maar ik ben klaar om te spelen"
Clint Vens
| 5 reacties

François Marquet wil doorbreken bij KV Oostende

Beloftevolle Belg timmert aan de weg terug bij KV Oostende: "Een quasi volledig seizoen niet voetballen laat zich voelen, maar ik ben klaar om te spelen"
Foto: © photonews

KV Oostende gaat zaterdag op bezoek bij Waasland Beveren. Voor één speler is de terugkeer naar de Freethiel misschien wel wat speciaal. François Marquet verdedigde vorig seizoen nog de kleuren van de Waaslanders.

Het jeugdproduct van Standard kwam echter zelden aan spelen toe. Gert Verheyen, die hem nog kende van bij de nationale jeugdelftallen, gooide hem een reddingsboei aan de kust: "En daar ben ik hem zeer dankbaar voor", zegt Marquet op het digitaal huis van de club. 

"We kenden samen een mooie tijd bij de nationale beloftenploeg en de trainer weet ook dat ik het voetballen niet kan verleerd zijn. Maar om verscheidene redenen klikte het in Beveren niet echt met de trainersstaf en kwam ik er in mijn tweede seizoen nauwelijks aan spelen toe."

Speelklaar

Bij Oostende hoopt de 23-jarige middenvelder definitief door te breken: "Een quasi volledig seizoen niet spelen, laat zich echter voelen. Tijdens de voorbereiding sukkelde ik met allerhande kwaaltjes en daardoor raakte ik moeilijk in het juiste ritme. Nu voel ik me goed, ook op training loopt het steeds vlotter en ik ben klaar om meer te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties