Dominant voetbal, groeiend vertrouwen en 12 op 12: is KV Mechelen nu echt vertrokken?

Redactie
| 18 reacties
Dominant voetbal, groeiend vertrouwen en 12 op 12: is KV Mechelen nu echt vertrokken?

KV Mechelen begint na de povere seizoensstart elke match meer van zijn ware potentieel te tonen. De aanvankelijke favoriet om minstens één periodetitel op zak te steken vervult die rol stilaan met een knappe reeks van vier opeenvolgende zeges.

De eerste trainerswissel van het seizoen - die toen nog op felle kritiek stuitte - brengt achteraf bekeken toch het gewenste resultaat op. Dennis Van Wijk vertrok met 2 op 9, opvolger Wouter Vrancken zit nu aan 19 op 24 én vooral: Mechelen begint echt te voetballen.

Een aanloopperiode, waarin Malinwa zonder veel overtuiging wel nog punten kon pakken, was nodig. Vrancken moest zijn visie immers inwerken onder veel druk en weinig vertrouwen. Na een zege tegen toenmalige leider Westerlo (2-0) en een bekerstunt tegen Antwerp (3-1) kwam het er in Lommel (0-3) voor het eerst echt door.

De focus lag duidelijk op goede passing, de bal ging vlotjes rond en Mechelen kon tal van kansen creëren met drie goals als resultaat. Afgelopen weekend deden ze net dat opnieuw met een OH Leuven in nood als het volgende slachtoffer (3-0). Het perfecte rapport van de voorbije weken is nu 12 op 12 en wat moet dat Achter De Kazerne ongelooflijk deugd doen voor het vertrouwen dat maandenlang ontbrak.

Nu begint het stilaan om de knikkers te gaan in 1B, nog maar vijf speeldagen voor het slotstuk van de eerste periode, en Mechelen staat op één puntje van de leiderspositie. Een favoriet aanwijzen is quasi onmogelijk in zo'n onwaarschijnlijk spannende competitie, maar Malinwa lijkt hoe dan ook eindelijk vertrokken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

 Promotion Play-offs - Finale (T) Betfirst
OH Leuven OH Leuven 02/08 Beerschot Beerschot

Nieuwste reacties