"Vanden Stock bestuurde Anderlecht met zijn hart, Coucke met zijn portefeuille"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 8 reacties

Gille Van Binst is het eens met de fans die het aankoopbeleid op de korrel nemen bij Anderlecht

"Vanden Stock bestuurde Anderlecht met zijn hart, Coucke met zijn portefeuille"
Foto: © photonews

De supporters van Anderlecht namen afgelopen weekend het transferbeleid van hun nieuwe bestuur op de korrel. Niet onterecht, vindt Gille Van Binst. Die ziet ook dat er een gebrek aan kwaliteit is: "Ze kochten aan om later met winst door te verkopen, dat mag niet de bedoeling zijn."

Van Binst vindt de verwachtingen soms onrealistisch wel. "Met drie frank kan je geen ploeg kopen die een heel seizoen elke wedstrijd wint. In België moeten we het met de B-spelers uit Europa doen", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Als ze dan acht miljoen euro uitgeven aan een verdediger die nauwelijks over de middenlijn komt, dan kan je wel vragen stellen of ze dat geld niet beter hadden kunnen spenderen. Hetzelfde geldt voor Lawrence. Ik heb geen idee wat hij bij Anderlecht te zoeken heeft."

Met een businessplan win je geen wedstrijden

Van Binst begrijpt de frustraties wel. "Het zijn bijna allemaal spelers die ze hebben gehaald om later met winst door te verkopen. Dat mag niet het enige doel zijn van het bestuur. Vanden Stock bestuurde de club met zijn hart, Coucke doet het met zijn portefeuille. Hij is gekomen om zaken te doen, maar hij zal daarmee toch moeten oppassen. Met een businessplan win je geen wedstrijden."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties