Hoe is het zover kunnen komen? Fans KV Mechelen hadden héél veel vragen aan Johan Timmermans, die reageert

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout en Redactie vanuit Mechelen
| 52 reacties
Hoe is het zover kunnen komen? Fans KV Mechelen hadden héél veel vragen aan Johan Timmermans, die reageert
Foto: © photonews

Honderden supporters van KV Mechelen kwamen op donderdagavond verhaal halen Achter de Kazerne, waar ze door een aantal mensen te woord werden gestaan. Voorzitter Johan Timmermans maakt zich sterk dat alles goed kan komen. Maar hoe is het zover kunnen komen?

Het nieuws dat bepaalde bestuursleden mogelijk actief zouden geprobeerd hebben om wedstrijden te fixen door omkoping sloeg in als een bom bij Malinwa. Bovendien vrezen de supporters voor de toekomst van hun club.

Voorzitter Timmermans gaf samen met onder meer Guy Vanherp en Gert Van Dyck duiding aan de supporters. Ze benadrukken dat de O.S. waarover het Federaal Parket het op donderdagnamiddag had niet Olivier Somers is, maar wel Olivier Swolfs - financieel directeur van Waasland-Beveren.

"Ik ontken met klem dat wij alle zeven van alles wisten", aldus Timmermans in een reactie tegenover de supporters. "Dit is een individuele actie van momenteel één persoon, eventueel drie. Als zij beweren dat zij iets deden, maar zij alleen, zijn we buiten schot."

"Jullie zijn benadeeld, wij zijn benadeeld, maar jullie het meest. Niemand hoeft mij van het belang van de supporters te overtuigen. Ik was erbij in 2003 toen we samen met Mark Uytterhoeven de club hebben gered."

Ik was erbij in 2003 ...

Thierry Steemans is momenteel nog steeds aangehouden, terwijl Vanroy en Steemans nog moeten worden voorgeleid. "Er moet nog bewezen worden wat hun aandeel precies is geweest. We gaan ons burgerlijke partij stellen om inzage te krijgen in het dossier."

Eenmansactie of driemansactie?

Rest de vraag: kan Malinwa zich uit het kluwen redden? Dat bepaalde bestuursleden (of minstens een) bij KV Mechelen al langer dan vandaag verweven waren of zijn met spelersmakelaar Dejan Veljkovic? Dat was een publiek geheim en zorgde bij eerdere transferperiodes ook al tot spanningen. Of het dan ging over spelers (en Jankovic) richting Standard, of over andere dingen ... Steemans is onder aanhouding geplaatst, ook op verdenking van witwassing, en moet dus een zware straf vrezen. 

In diverse reacties wordt ondertussen door Malinwa tegengesproken dat vier bestuursleden betrokken zouden zijn. In dat geval zou het namelijk om een meerderheid gaan, wat problematisch zou kunnen worden bij de bepaling van een strafmaat voor de club - schrapping hoort dan tot de mogelijkheden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties