Gebrek aan tijd en geduld noopt Anderlecht geweer van schouder te veranderen: jeugd gaat er zo niet op vooruit
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 27 reacties

Anderlecht moet zijn jongeren gaan uitlenen

Gebrek aan tijd en geduld noopt Anderlecht geweer van schouder te veranderen: jeugd gaat er zo niet op vooruit
Foto: © photonews

Anderlecht gaat in de winter nog wat aankopen doen. Intussen is het duidelijk dat er een overschot aan spelers in de kern zitten. De enige manier om dat op te lossen is om een deel jongeren - die nu toch niet aan bod komen - uit te lenen.

Als Anderlecht nog een spits gaat halen, is het voor alle partijen bijvoorbeeld het beste om Mohammed Dauda te stallen bij een ploeg waar hij minuten gaat krijgen. De Ghanees heeft een onwaarschijnlijk talent om doelpunten te scoren, maar moet nog uit zijn schulp kruipen. Hem ervaring laten opdoen, lijkt de eerste vereiste.

Matchritme

Maar dat geldt ook voor onder andere Sambi Lokonga. Onlangs speelde hij met de U19 van Anderlecht Youth League en hij stak er zeker niet met kop en schouders bovenuit, integendeel. Net als Edo Kayembe, Karim Dante en Hannes Delcroix ontbreekt hij matchritme.

Anderlecht heeft dat tot nu toe proberen op te lossen door in elke interlandbreak en waar mogelijk een oefenmatch tegen een ploeg van niveau in te lassen, maar dat lijkt niet heel het seizoen haalbaar. Luc Devroe toonde zich in de zomermercato geen fan van uitlenen, maar moet nu toch op zijn schreden terugkeren.

Vanhaezebrouck wil wel

Het is een goeie zaak dat Anderlecht inzette op zijn jeugd, maar op dit moment is er geen tijd en geduld om er nog meer in te passen. Met Saelemaekers, Bornauw, Amuzu en Dimata heeft Vanhaezebrouck er al een viertal rondlopen die heel wat minuten maakten, maar hij kan niet nog meer 19-jarigen gaan inpassen.

In Neerpede hebben ze nog nooit een T1 gezien die zoveel met de jeugd bezig is en zoveel gaat kijken - Besnik Hasi komt in de buurt - maar in zijn positie kan hij nu ook niet het geduld tonen dat nodig is om nog meer jongeren in te passen. Zeker als er nog spelers gaan bijkomen... Een oplossing in de winter dringt zich dus op!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties