"Hem omdopen tot de opvolger van Romelu Lukaku zou n贸g meer druk op zijn schouders leggen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
"Hem omdopen tot de opvolger van Romelu Lukaku zou n贸g meer druk op zijn schouders leggen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Landry Dimata scoorde in de beslissende EK-kwalificatiematch tegen Zweden twee keer. De beloftenspits deed in deze campagne maar liefst zeven maal de touwen trillen.

De Anderlecht-fans hopen dat Dimata ook in clubverband zijn torinstinct snel terugvindt. Ex-coach van paars-wit Ariël Jacobs ziet een verklaring waarom de Brusselse aanvaller bij zijn club moeilijker scoort.

"Er stond veel op het spel in Zweden, maar een match bij Anderlecht is nog iets compleet anders", zegt Jacobs in Het Laatste Nieuws. "Iedereen weet hoe veeleisend het publiek daar is. Het legt een extra last op spelers - zéker bij de nieuwkomers met hoge verwachtingen. Die factor valt weg bij de beloften, waar je onbekommerd kunt voetballen."

Romelu Lukaku noemde Dimata al zijn toekomstige opvolger. Jacobs predikt geduld. "Hem omdopen tot de opvolger van Lukaku zou nóg meer druk op zijn schouders leggen. Kijk, ik heb dat met Romelu eveneens meegemaakt. Het grote publiek dacht dat hij al tien jaar ervaring had, terwijl hij pas twintig was. Dimata zal zichzelf uit deze periode moeten bevrijden. En dan kunnen de mensen rondom hem eens wijzen naar zijn goals bij Jong België. Om te tonen dat hij het scoren niet verleerd is, maar enkel de context verschilt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties