Beerschot Wilrijk-fans willen zich in Mechelen laten horen: "Op ludieke manier, maar iedereen gelijk voor de wet!"

Beerschot Wilrijk-fans willen zich in Mechelen laten horen: "Op ludieke manier, maar iedereen gelijk voor de wet!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat een geladen duel worden: KV Mechelen-Beerschot Wilrijk. De fans van de thuisploeg worden geteisterd door al het negatieve nieuws rond hun club, maar bij Beerschot Wilrijk hebben ze zo ook hun bedenkingen. "Wij gaan - op ludieke manier - ook onze mening kenbaar maken", aldus Johan Peeters.

Bij Beerschot Wilrijk moet je de supporterfora er maar eens op nagaan: het pijnlijke feit dat zij ooit degradeerden op basis van vermoedens komt nu weer naar boven. Ze willen zich zondag dan ook laten horen op Malinwa. 

"Wij hebben 'de eer' tegen de ploeg te mogen spelen waar het allemaal om draait", aldus Johan Peeters van sc De Mauve Geschelpte. "We hebben het er momenteel wat moeilijk mee dat alles bij KV Mechelen met de mantel der liefde bedekt wordt. Twee bestuursleden, een makelaar die bij de club betrokken was, een ref die daarin genoemd wordt... Er is meer aan de hand hé. Het zijn sympathieke supporters, maar..."

Wij hebben ons deel al gehad

Het is uiteraard wachten op de afloop van het onderzoek. "Ja, maar heel dat bestuur lijkt toch boter op het hoofd te hebben. Het wordt een match tussen een ploeg die zich bekocht voelt door hun eigen bestuur en supporters die zich al jaren bekocht voelen door de bond."

"We gaan ons zeker laten horen. Iedereen gelijk voor de wet! Wij hebben de indruk dat er met twee maten en gewichten gewerkt wordt. Wij hebben ons deel al gehad hoor... Er zijn nog ploegen geweest die met omkoping in verband werden gebracht en die zijn daar allemaal vrij ongeschonden uitgekomen."

Geen compassie als er dingen gebeurd zijn die niet door de beugel kunnen

Ook bij Beerschot Wilrijk hebben ze respect voor de fans van KV Mechelen, maar... "Regels zijn regels. Als er dingen gebeurd zijn die niet door de beugel kunnen, mag je geen compassie hebben. De supporters zijn hier het grootste slachtoffer."

En dat gaan ze zondag ook duidelijk maken. De media-aandacht zal enorm zijn, dus kunnen ze hun standpunt duidelijk maken. "We gaan ludiek uit de hoek komen en er zullen gezangen zijn. We beraden ons nog over andere acties. Het is onze kans om te laten horen wat we ervan denken, want de supporters worden niet gehoord voor de rest."

En wat als KV Mechelen schuldig wordt bevonden? Wat met de competitie? "Zoals in de Ronde van Frankrijk, daar halen ze ook een renner uit de koers als hij betrapt wordt op doping, maar de Ronde gaat wel door. Dan moeten ze KV Mechelen gewoon uit de competitie halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties