Bob Peeters en Westerlo schieten zichzelf in de voet: "Als het los zand zou zijn, dan moesten we ons pas zorgen maken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Westerlo
| 3 reacties
Bob Peeters en Westerlo schieten zichzelf in de voet: "Als het los zand zou zijn, dan moesten we ons pas zorgen maken"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vier weken geleden was het nog euforie in Westerlo na een ruime 4-1 zege tegen Lommel en de leidersplek in 1B. Na een 0 op 12 en het verlies tegen OHL ziet het er heel wat minder rooskleurig uit voor Bob Peeters en co. "Het ging om details", aldus de coach van de 'kemphanen'.

Na de snelle openingsgoal van Elliot Moore was Westerlo heel de match op achtervolgen aangewezen. Aan kansen geen gebrek, maar zelfs een penalty werd niet omgezet. "We krijgen die 0-1 tegen na een stilstaande fase en daarna hebben we 85 minuten lang het initiatief genomen", analyseerde Bob Peeters de verliespartij van zijn ploeg. "Maar we misten die penalty en nog heel wat mogelijkheden."

Een mentale tik voor Westerlo, dat achterblijft met een pijnlijke 0 op 12. "De groep is erg teleurgesteld en heeft een tik gekregen, want we konden deze match winnen. Momenteel zitten de details tegen. Ik kan mijn spelers niets verwijten, want iedereen doet er alles aan. Er zijn gewoon enkele 'key moments' die we niet benutten. Hopelijk kunnen we in Lommel wel een goed resultaat boeken", klinkt het. 

OHL 85 minuten op eigen helft

"Moesten we nu enkele keren uit verband zijn gespeeld en veel kansen weggeven... Maar dat was niet het geval. OHL heeft zelfs bijna niet naar doel getrapt, behalve die ene kans van Dequevy in de tweede helft na balverlies van ons. Ze stonden 85 minuten op hun eigen helft."

"Moest het allemaal los zand zijn, dan moesten we ons zorgen maken. Maar in die 4 verloren matchen waren we nooit de mindere ploeg. Maar het gaat natuurlijk om het resultaat. We schieten onszelf in de voet. Jammer, maar daar kan je weinig aan doen. Maar we mogen zeker niet twijfelen aan onszelf", benadrukt de Westerlo-coach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties