Geen vragen over ontslagen T2 van OHL voor en na zege in Westerlo

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Geen vragen over ontslagen T2 van OHL voor en na zege in Westerlo
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na 16 seizoenen heeft Oud-Heverlee Leuven donderdag besloten om de samenwerking met T2 Hans Vander Elst stop te zetten. Voor en na de gewonnen wedstrijd tegen KVC Westerlo mochten er echter geen vragen worden gesteld over het plotse ontslag.

Hans Vander Elst was 16 jaar aan de slag bij OHL, waar hij actief was als T2 en als hoofd van de gerenommeerde jeugdopleiding van de Leuvenaars. Maar donderdag werd clubicoon Vander Elst toch wel verrassend aan de deur gezet. De club bedankte Vander Elst voor bewezen diensten, maar een specifieke reden voor het ontslag werd niet gegeven. 

In het Kuipje - waar OHL vrijdagavond voor het eerst sinds meer dan 2 maanden nog eens kon winnen - was het voor de aanwezige journalisten alvast verboden om vragen te stellen over het ontslag van Vander Elst. Dat meldde communicatieverantwoordelijke Roel Van Olmen. 

Krediet voor Pearson

Vander Elst zelf lag al een tijd niet meer in de bovenste schuif bij een deel van de Leuvense fans. In de wandelgangen wordt gesuggereerd dat de Thaise voorzitter Khun Vichai Srivaddhanaprabha aandrong op het ontslag van Vander Elst. Ook omdat de sterke man van OHL nog steeds vertrouwen heeft in Nigel Pearson en voorlopig zijn Britse hoofcoach niet wil ontslaan. 

Pearson zelf, ook al een tijdje onder vuur bij het Leuvense publiek, heeft alvast nog wat extra krediet opgebouwd na de 0-1 zege in Westerlo. Maar met een schamele 9 op 30 is er nog heel wat werk aan de winkel aan den Dreef

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties