Vanhaezebrouck verklaart waarom Lokonga uit beeld verdween: "We hebben een plan met hem"

Vanhaezebrouck verklaart waarom Lokonga uit beeld verdween: "We hebben een plan met hem"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De supporters van Anderlecht vroegen het zich al lang af: waar zat Sambi Lokonga? De 19-jarige middenvelder leek helemaal uit beeld verdwenen. Vaak viel hij ook af als 19de man. Tegen Waasland-Beveren kreeg hij wel zijn eerste minuten. Een vol uur zelfs...

Maar dat hij voor maanden uit de rotatie van Hein Vanhaezebrouck verdween, behoefde toch enige uitleg. "Hij was niet uit beeld", aldus Vanhaezebrouck. "We zijn Sambi aan het klaarstomen om ooit titularis van Anderlecht te worden. Hij heeft daar de kwaliteiten voor."

Maar waarom kreeg hij dan geen kansen? "We hebben een plan met hem. Maar je moet ook weten dat de concurrentie op zijn positie groot is met Kums, Trebel en Makarenko. Dat zijn niet de minsten. Maar hij moet weten dat we een doel met hem hebben."

"Vandaag (gisteren) heeft hij bewezen dat onze analyse klopt. Hij is sterker geworden in de duels. Maar dat is niet nieuw, hij was bij de beloften ook al impressionant. Van het moment dat er jongens niet fit zijn nu gaat hij veel meer kansen krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties