(POLL) Rode Duivels tellen twee 'nieuwkomers': zijn Dendoncker en Januzaj de juiste keuzes?
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties

Zijn Dendoncker en Januzaj de juiste keuzes voor de Rode Duivels?

(POLL) Rode Duivels tellen twee 'nieuwkomers': zijn Dendoncker en Januzaj de juiste keuzes?

Geen debuterende Rode Duivels, maar wel twee die er de vorige keer niet bij waren: Leander Dendoncker en Adnan Januzaj. De juiste keuzes van Martinez?

Een groot deel van de verklaring is het feit dat veel belangrijke Belgen momenteel geblesseerd zijn en zo komen er natuurlijk plaatsen vrij. Ook hun aanwezigheid op het WK speelt ongetwijfeld een rol. Martinez zei dat ook indirect: "In deze korte campagne konden we moeilijk nieuwe jongens introduceren." 

Leander Dendoncker 

Martinez verklaarde zijn niet-selectie van de vorige keer als volgt: "Dendoncker heeft absoluut een toekomst bij de nationale ploeg, maar wanneer je niet speelt, kan je moeilijk een selectie afdwingen." In dat opzicht is zijn situatie niet bepaald verbeterd en toch is hij weer geselecteerd.

Dendoncker speelde enkel twee bekermatchen voor Wolves en blijft maar wachten op zijn debuut in de Premier League. Het duurde zelfs tot eind oktober voor hij überhaupt in de selectie kwam. Martinez moet zich toch op z'n minst de vraag gesteld hebben of bijvoorbeeld Verstraete geen betere keuze was.

Adnan Januzaj

Januzaj is toch een ander verhaal. Ook hij kwam nog maar drie matchen in actie voor Real Sociedad, maar dat was puur door een zware knieblessure en niet om sportieve redenen. Een fitte Januzaj staat daar altijd in de basis, daar twijfelt geen Spanjaard aan.

Bovendien heeft Januzaj zich in de zomer echt wel kunnen bewijzen bij de Rode Duivels. In de voorbereidingsmatchen verraste hij heel België en op het WK maakte hij gretig gebruik van de zuinige kansjes die hij kreeg.

Wat vind jij van deze selecties?

33%
0%
67%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties