Analist waarschuwt Anderlecht: "Weet niet of Coucke dat beseft"

Mathias Vranckx
| 17 reacties
Analist waarschuwt Anderlecht: "Weet niet of Coucke dat beseft"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Johan Boskamp heeft zijn twijfels over het huidige Anderlecht. De Brusselaars zijn voor de interlandbreak genaderd tot op één punt van Club Brugge, maar staan nog steeds slechts vierde. Niet goed genoeg voor een club met de grandeur van paars-wit. Dat vindt ook de Nederlandse voetbalgek.

Boskamp valt in zijn rubriek in Het Belang van Limburg onmiddellijk met de deur in huis. "Vanhaezebrouck heeft geen spelers die het verschil kunnen maken." Er zit volgens de Rotterdammer niet genoeg kwaliteit in de huidige kern. Anderlecht is volgens hem ten prooi gevallen aan het systeem. "Vroeger kaapte Anderlecht spelers die het verschil konden maken weg bij andere, kleinere clubs uit de Jupiler Pro League, maar dat is nu verleden tijd."

Eigen jeugd

"Nu gaan deze spelers aan de neus van Anderlecht voorbij, en gaan teams uit Engeland, Spanje, Frankrijk of Duitsland ermee lopen", zegt de ex-Anderlechttrainer. Wat dan wel de remedie is, is investeren in eigen jeugd. "Ik weet niet of Coucke dat beseft. Er moet in de komende maanden kwaliteit bijkomen om weer de voortrekkersrol te kunnen spelen", weet de analist. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties