Genkse revelatie ontbolstert onder Clement: "Misschien voetbalde ik wel té gedisciplineerd"

Clint Vens
| 8 reacties
Genkse revelatie ontbolstert onder Clement: "Misschien voetbalde ik wel té gedisciplineerd"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Genk wordt dit seizoen getipt als één van de absolute titelfavorieten en dat is niet verwonderlijk als je het spelersmateriaal van de Limburgers bekijkt. Trossard, Pozuelo en Malinovski zijn de blikvangers, maar in hun schaduw ontwikkelt zich ook een rasecht Genks jeugdproduct.

Bryan Heynen slaagt erin om, ondanks de felle concurrentie op het Genkse middenveld, toch meer dan geregeld zijn speelminuten mee te pakken. De youngster ontgoochelt ook allerminst trainer Philippe Clement tijdens zijn optredens. 

De 21-jarige middenvelder verklaart zijn opmerkelijke evolutie: "Ik ben altijd een ploegspeler geweest die zich netjes aan zijn taak hield", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Misschien voetbalde ik wel té gedisciplineerd. Clement verwacht ook van een defensieve middenvelder initiatief. Ik ben niet alleen positioneel en tactisch gegroeid, ook in balbezit loopt het vlotter."

Toekomst

Heynen lijkt de gedoodverfde opvolger voor Sander Berge: "Ik ben nog niet zo fel met mijn toekomst bezig. Mijn contract bij RC Genk loopt tot eind juni, maar de club heeft een optie op twee bijkomende seizoenen. We zien wel wat het uiteindelijk geeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties