Voorzitter Zuid-Amerikaanse voetbalbond wil Nations League schrappen, en vervangen door iets anders

Mathias Vranckx
| 5 reacties
Voorzitter Zuid-Amerikaanse voetbalbond wil Nations League schrappen, en vervangen door iets anders
Foto: © photonews

In Zuid-Amerika zijn ze blijkbaar niet echt te vinden voor het format van de Nations League. De voorzitter van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL, Alejandro Domínguez, heeft bij de FIFA een wel erg speciale propositie op tafel gegooid.

Laat ons duidelijk zijn, Domínguez is niet compleet tegen de Nations League, maar een aanhanger is hij ook verre van wel. De Paraguayaan zou graag om de twee jaar een WK organiseren om zo meer competitiviteit te zien. Domínguez schrijft de uitschakelingen van België en Frankrijk onder andere toe aan het feit dat ze het soms wat blauw-blauw lieten.

Vier WK's

"Met een wereldkampioenschap om de twee jaar kunnen meer voetballers ook simpelweg meer WK's spelen. Meestal speelt een profvoetballer er maar twee in zijn hele carrière, met dit nieuwe concept kunnen dat er vier zijn", weet de voorzitter. 

Ten slotte wil Domínguez vooral dat er wordt samengewerkt. "Ik wil niet dat de FIFA zich nu op financieel en technisch vlak nog verder distantieert van ons. Dat Zuid-Amerikaanse ploegen mogen deelnemen aan de Nations League, is ook een optie", besluit de CONMEBOL-baas. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties