Björn Engels legt uit waarom het met Club Brugge-coach Ivan Leko niet klikte: "Ik ben geen speler die alles incasseert en dat zomaar doorslikt"
Redactie
| 39 reacties

Björn Engels legt uit waarom het met Club Brugge-coach Ivan Leko niet klikte

Björn Engels legt uit waarom het met Club Brugge-coach Ivan Leko niet klikte: "Ik ben geen speler die alles incasseert en dat zomaar doorslikt"
Foto: © photonews

Björn Engels en zijn andere defensiegenoten van Stade Reims zijn nauwelijks te passeren. De 24-jarige verdediger groeit in de Ligue 1 weer toe naar zijn beste vorm.

Engels had er een bewogen seizoen opzitten bij Olympiakos. In afwachting van een transfer naar Griekenland paste hij niet in de plannen van Club Brugge-trainer Ivan Leko.

"Met Leko klikte het niet echt", kijkt Engels er in Het Nieuwsblad op terug. "Sterke karakters, hé. Ik ben geen speler die alles incasseert en dat zomaar doorslikt. Daar had hij het moeilijk mee. Maar botsen ze echt? Als kapitein op de bank zitten, dat is nooit geestig."

Geen transfer in 2016

De drang om nieuwe lucht op de snuiven was groot bij Engels. "Elke dag hetzelfde sinds de jeugd: dat wordt een routine. Daarom wou ik ook vertrekken na de titel in 2016. Dat was het mooiste moment."

De gewenste volgende stap volgde toen niet. "Mensen namen het mij kwalijk dat ik toen graag een transfer wilde, maar wat wil je? Er lag een bod van 15 miljoen euro op tafel voor mij (van Bournemouth, nvdr.). Als je dat niet aanvaardt, voor een centrale verdediger? Alleen wilde Club me niet laten gaan. Dat steekt nog altijd. Dat is mij een jaar lang blijven achtervolgen bij de supporters", besluit Engels.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties