Mechele weet hoe Club Brugge - deels - zijn problemen kan oplossen, ook tegen Dortmund
Redactie vanuit Dortmund
| 2 reacties

Brandon Mechele wil de sterren van Borussia Dortmund tegenhouden door compacter te spelen

Mechele weet hoe Club Brugge - deels - zijn problemen kan oplossen, ook tegen Dortmund
Foto: © photonews

De verdediging van Club Brugge gaat morgen een heet avondje tegemoet, dat weten ze nu al. Aanvallend zit het wel snor bij Borussia Dortmund met jongens als Alcacer, Götze, Reus, Pulisic,... Brandon Mechele weet hoe zijn ploeg dat moet opvangen.

Paco Alcácer scoorde bijvoorbeeld negen goals in 261 minuten verdeeld over zeven wedstrijden in de Bundesliga. Ja hallo kroket. En dan is het nog niet zeker dat de Spanjaard start, want hij is nog niet volledig wedstrijdfit. 

Het kan even goed zijn dat pocketaanvaller Mario Götze het Mechele en co moeilijk komt maken. Ook geen kleine naam. "Ze zijn gevaarlijk als ploeg", knikt Mechele. "Ze hebben veel sterren, maar Alcacer scoort wel heel makkelijk ja. Het zijn beide moeilijk bespeelbare jongens. We zullen ze collectief en compact moeten opvangen."

Heel anders dan thuis

Club beleeft niet zijn beste periode in de vaderlandse competitie. "We hebben veel individuele fouten gemaakt", gaf Mechele toe. "We hebben die matchen ook geanalyseerd. We worden veel gepakt op counters. Als we compacter spelen, is dat ook al een probleem minder."

Tegen Dortmund speelden ze thuis een heel goeie wedstrijd, maar verloren met 0-1. "Maar dit wordt een heel andere wedstrijd. Het wordt nog moeilijker. Zij zijn nu ingespeeld op elkaar en ze spelen een ander systeem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties