Gewonde kapitein Boca Juniors reageert: "Stel je voor dat we wonnen, ze hadden ons vermoord"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Gewonde kapitein Boca Juniors reageert: "Stel je voor dat we wonnen, ze hadden ons vermoord"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De beelden van de met stenen, traangas en bommetjes bekogelde bus van Boca Juniors gingen afgelopen weekend de wereld rond. De SuperClásico op bezoek bij River Plate werd uiteindelijk toch uitgesteld, maar Boca-kapitein Pablo Perez is niet te spreken over de CONMEBOL.

Dat is de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de UEFA. Samen met FIFA hadden ze de spelers van Boca willen verplichten om toch te spelen. Dat terwijl heel wat spelers in shock waren na de aanval. Kapitein Pablo Perez, die glas in zijn oog kreeg en naar het ziekenhuis moest, haalt dan ook zwaar uit.

"We konden echt niet spelen, maar ze wilden ons verplichten", aldus Perez aan Marca. "Stel je voor dat we wél gespeeld hadden en wonnen, wie had ons hier dan levend uit gekregen? De mensen waren gek, ze hadden ons vermoord", ging de skipper van Boca Juniors verder.

Als ik mijn oog verlies, is mijn carrière voorbij

-Pablo Perez

"Heel wat spelers van River Plate maakten zich zorgen om onze gezondheid. Toen ik met de ambulance naar het ziekenhuis ging, werd die zelfs bekogeld met stenen. Ik vind het jammer voor het voetbal, maar ook van de onschuldigen tussen de River Plate supporters. Dit kan echt niet. Als ik mijn oog verlies, is mijn carrière voorbij."

Intussen is beslist om de tweede finale buiten Argentinië af te werken in het weekend van 8 en 9 december.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties