Chelsea pleegt perfecte hold up tegen Manchester City dankzij twee assists van Eden Hazard

12 minuten, zo lang had Manchester City dit seizoen al op achterstand gestaan in de Premier League. Chelsea deed daar een dikke 50 minuten bij. Maar wie die eerste helft gezien heeft, vraagt zich nog altijd af hoe dat kan. In ieder geval is City zijn leidersplaats kwijt.

Manchester City domineerde die hele eerste helft. Chelsea kwam 45 minuten lang amper over de middenlijn, maar één keer was blijkbaar genoeg. Net voor het rustsignaal kreeg Hazard - die verrassend diep in de spits stond - de bal en hij leek Pedro te willen bedienen.

Maar het leer belandde bij Kante, die met een atoomschot de bal in het dak van het doel ramde. Compleet onverdiend, maar Sterling en co vergaten de vele kansen af te maken.

Een ander spelbeeld in de tweede helft. City had nog steeds overwicht, maar kwam niet meer tot een schot op doel. En met Hazard - die nog nooit zoveel gekopt heeft in zijn leven - vooraan heb je altijd wel iets onverwacht.

Op de 70ste minuut slingerde hij de bal voor en daar torende David Luiz boven iedereen uit en knikte perfect naar de tweede paal: 2-0 en match gedaan. De tweede helft was evenwichtiger, maar toch... In die eerste hadden de vlotjes combinerende mannen van Guardiola het altijd moeten afmaken. Ze leiden zo hun eerste nederlaag van het seizoen en Liverpool neemt de leiding over.