Leko (Club Brugge) over de play-offs: "Een titel win of verlies je in de kleine matchen, maar niet in de Belgische competitie"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 9 reacties
Leko (Club Brugge) over de play-offs: "Een titel win of verlies je in de kleine matchen, maar niet in de Belgische competitie"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge is dit seizoen niet de ongenaakbare leider die het een jaar geleden wel was. De regerende kampioen moet Antwerp voor zich dulden en staat zelfs al op vijf punten van koploper Genk. Reden tot zorgen? "Neen, want er zijn play-offs."

Waar zal Club Brugge staan met Nieuwjaar? "We gaan nooit rekenen. Dat hebben we vorig jaar ook niet gedaan", zei Ivan Leko vrijdag. "De volgende wedstrijd winnen, dat is het enige dat voor ons telt."

Het is geen geheim dat de Brugse coach nooit fan was van het play-offsysteem in de Jupiler Pro League. Nu Club al wat onnodige punten liet liggen tegen laagvliegers, kan het echter ook een voordeel zijn.

Die play-offs veranderen de regels

Ivan Leko

"Iedereen weet dat je een titel wint of verliest in de kleine wedstrijden. Máár in een normale competitie zijn er geen play-offs en dat verandert de regels", zei Leko. "Dat wil niet zeggen dat we er niet absoluut alles aan doen om de kleinere wedstrijden te winnen, maar dat verandert wel iets."

Club Brugge speelt zaterdag om 18u op verplaatsing tegen KV Kortrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties