Ontslag Vanhaezebrouck geen verrassing: "Dit had niets meer met Anderlecht te maken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 21 reacties
Ontslag Vanhaezebrouck geen verrassing: "Dit had niets meer met Anderlecht te maken"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net na de verloren wedstrijd op bezoek bij Cercle Brugge werd Hein Vanhaezebrouck aan de kant geschoven. Marc Degryse was niet echt verrast door het nieuws.

"Ik had voor de wedstrijd op Cercle al het gevoel: deze wedstrijd moét Vanhaezebrouck winnen. Gezien de 1 op 9, gezien de uitschakeling in de beker, gezien het Europese parcours, komt er een moment waarop je - Anderlecht zijnde - moét winnen", aldus Marc Degryse in zijn column in Het Laatste Nieuws.

"Maar als ik dan die tweede helft zag, dan dacht ik 'potverdikke'... Dit had niets meer met Anderlecht te maken. Er werd niet gevoetbald, er kwam geen reactie, er kwam geen antwoord. In niets herkende ik Anderlecht nog. Je kan je als trainer niet blijven verschuilen achter het feit dat je spelers jong zijn. Los van goed of slecht spelen, moét je als trainer van Anderlecht op een bepaald moment gewoon winnen."

Verzachtende omstandigheden?

"Als je de statistieken van héél 2018 bekijkt, heeft Anderlecht meer wedstrijden verloren dan gewonnen. En dat gebeurde toch een heel jaar onder Hein. Wie je als coach ook bent: op een zeker moment doet dat je de das om bij Anderlecht. Ik weet ook wel dat de omstandigheden niet altijd ideaal waren. Je had dat nieuwe bestuur, je had twee transferperiodes die toch wel moeilijk verliepen. Daar kwamen nog eens een pak blessures bovenop. Maar zelfs dan nog moet je beter doen als trainer van Anderlecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties