Wat mogen we verwachten van de Wase derby? Drie aandachtspunten voor Waasland-Beveren - Lokeren

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 2 reacties
Wat mogen we verwachten van de Wase derby? Drie aandachtspunten voor Waasland-Beveren - Lokeren

Dé blikvanger van de 20ste speeldag is Club Brugge-Antwerp, maar voor een geweldige undercard moet je zaterdag op de Freethiel zijn. Daar zullen W-Beveren en Lokeren midden in de degradatiestrijd bepalen wie de ploeg van het Waasland wordt.

Waasland-Beveren telt drie punten meer in de stand, maar technisch gezien mag Lokeren zich momenteel nog koning van het Waasland noemen. Op Daknam werd het immers 1-0 dankzij een schitterende pegel van Ben-Harush. Waar zal zaterdag het verschil gemaakt worden? Een vergelijking op drie vlakken.

Vertrouwensboost na stunt

Over het hele seizoen is het vertrouwen in beide kampen nog nooit zo groot geweest als nu. Los van de extra motivatie voor elke streekderby, denken we dan vooral aan de recente resultaten.

Waasland-Beveren verbaasde alles en iedereen met opeenvolgende zeges tegen Club Brugge én Antwerp. Bij winst zaterdag pakken de Leeuwen zelfs hun eerste 9 op 9 in vijf jaar. Ook Lokeren verraste met een overwinning tegen revelatie STVV en heeft bovendien goeie ervaringen met de rivaal. De heenmatch was de eerste zege van het seizoen, vorig seizoen wonnen de Tricolores hun eerste uitmatch... Op de Freethiel.

Uitblinkers in doel

We hoeven niet rond de pot te draaien: beide ploegen beschikken niet over een aanvalslinie waar de neutrale toeschouwer warm van wordt. Maar wie wel bijna wekelijks aanspraak maakt op ons Team van de Week, dat zijn doelmannen Roef en De Wolf. Zij pakten al meermaals punten voor hun ploeg en zullen ook zaterdag ongetwijfeld weer een belangrijke rol spelen. (lees hier een uitgebreider stuk over de Wase keepers)

Nieuwe coaches

Opvallend: beide trainers maken zich op voor hun eerste derby van het Waasland. In de heenwedstrijd zaten Ferrera en Maes nog in de dugout, nu zijn dat Custovic en Sollied. Hoe kijken zij ernaar uit? 

"Never change a winning team? Normaal niet, neen. Ampomah komt wel terug uit schorsing, dus dat is het enige waarover ik nog eens zal moeten nadenken", focuste Custovic op zijn opstelling. Sollied blikte op zijn gekende manier vooruit met een rake oneliner. "Het zijn nu alleen maar finales. Deze derby is in mijn ogen niet belangrijker dan de andere matchen, want je kan nooit meer dan drie punten halen."

Wie wordt zaterdag de ploeg van 't Waasland?

36%
64%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties