Vanderhaeghe legt pijnpunt bij KV Kortrijk bloot en geeft aan wat de club van plan is tijdens de wintermercato
Redactie
| 2 reacties

Kv Kortrijk-coach Yves Vanderhaeghe stond vandaag de voor de laatste keer in 2018 de pers te woord

Vanderhaeghe legt pijnpunt bij KV Kortrijk bloot en geeft aan wat de club van plan is tijdens de wintermercato
Foto: © photonews

In de aanloop naar de altijd fel beladen derby tegen Zulte Waregem stond KVK-trainer Yves Vanderhaeghe de pers te woord. Het centrale onderwerp was het scoringsprobleem waar de West-Vlamingen de laatste weken mee te kampen hebben.

Vanderhaeghe denkt een verklaring en ook de oplossing voor het euvel gevonden te hebben: "Onze spitsen zijn op zoek naar een goal, misschien zijn ze wel te veel op zoek, sommige jongens hebben duidelijk last van een mindere vorm. In die situatie moet je gewoon keihard werken", klinkt het op de clubwebsite. 

"Op training hielden we ook deze week afwerkingsoefeningen om de netten te laten trillen. We geven hen de tools aanreiken, maar het is wel aan hen om er iets van te maken. De spelers moeten op training hun werkpunten verbeteren om zo in de ploeg te komen. De gemakkelijkste oplossing is niet veranderen van club. Je moet als voetballer terugvechten en tonen dat de trainer ongelijk heeft.”

Te grote kern

Of de club kan ook op zoek naar vers bloed in het offensief compartiment, al is het volgens de Kortrijkse oefenmeester in eerste instantie de bedoeling om de kern af te slanken: "Momenteel telt de kern te veel spelers en dus zullen er wellicht vertrekken. Daarop moeten we dan anticiperen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties