Clubs laten Bayat niet vallen: "Geen reden waarom we geen zaken meer zouden doen met hem"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties

Op twee clubs na krijgt Bayat nog steun

Clubs laten Bayat niet vallen: "Geen reden waarom we geen zaken meer zouden doen met hem"
Foto: © photonews

Mogi Bayat was tijdens Charleroi-Standard een opgemerkte gast in de tribunes van Charleroi. Het onderzoek tegen hem loopt nog steeds, maar heel wat clubs geven aan dat ze nog steeds met hem zaken zouden doen.

Dat blijkt uit een navraag van Het Laatste Nieuws. Slechts twee clubs, STVV en Oostende, houden de boot af. "We zijn hoegenaamd niet van plan om in de toekomst zaken met hem te doen", klinkt het bij de Limburgers. "Ik heb in het verleden nooit zaken met hen gedaan. En ik zie niet in hoe het nu opportuun kan zijn om met hen in zee te gaan. Het onderzoek loopt nog, maar ook daarna is de vraag in hoeverre je hen kan vertrouwen", geeft Hugo Broos aan.

Bij onder meer Charleroi ligt dat anders. "Er is geen enkele reden waarom we in de toekomst geen zaken meer zouden doen met Bayat. Daarentegen hebben we vroeger nooit met Veljkovic gewerkt en dat zullen we in de toekomst ook niet doen." Ook bij Zulte Waregem mag hij nog over de vloer komen. 

Gent, Genk en co. wachten af

"Met Mogi hadden we altijd correcte afspraken en zaken. Als de beschuldigingen kloppen, zal hij een straf krijgen. Maar hij heeft onze club nooit geschaad. Als Mogi opnieuw opstart, zie ik voorlopig geen reden om niet met hem samen te werken", aldus Eddy Cordier. 

"Ik heb hem leren kennen als een uitstekend verkoper", zegt Gent-manager Michel Louwagie. "Hij heeft ons goeie diensten bewezen bij uitgaande transfers, zonder dat er iets onregelmatigs gebeurde. Maar over de vraag of we nu nog met hem willen werken? Daarover weten we nu te weinig. Laat ons eerst de uitkomst van het onderzoek afwachten." Ook bij Genk wil men nog even afwachten.

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties