Statistieken over kandidaten play-off 1: "Standard de beste verdedigers, Anderlecht de jongste ploeg en Gent en Antwerp kaartenpakkers"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 14 reacties
Statistieken over kandidaten play-off 1: "Standard de beste verdedigers, Anderlecht de jongste ploeg en Gent en Antwerp kaartenpakkers"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geen eersteklassevoetbal meer op de Belgische velden dit jaar, maar na 21 speeldagen is er al genoeg gebeurd om enkele leuke statistieken boven te halen.

Beginnen doen we met de autoritaire leider in de competitie: Racing Genk. De Limburgers speelden het meest aanvallende voetbal en slikten toch het minste aantal tegendoelpunten. Met een gemiddelde van 515 passes per wedstrijd doet geen enkel team beter.

Al zeven keer scoorde Club Brugge vanop elfmeter en Hans Vanaken gaf de meeste assists voor de winterstop.

Door de offensieve backs van Antwerp -Buta, Opare en Juklerod- verstuurde de ‘Great Old’ al 408 voorzetten. Slechts één ploeg pakte meer gele kaarten dan Antwerp (62) en dat is Cercle Brugge (64).

Luyindama en Vanheusden zijn de beste verdedigers van de Jupiler Pro League (volgens de index van Wyscout). Standard is de ploeg met de meeste geslaagde dribbels (761).

Anderlecht (59,4%), had meer balbezit dan Racing Genk (56,9%) voor de winterstop. Van alle opgesomde ploegen heeft paars-wit de laagste gemiddelde leeftijd (23,7 jaar).

Moeskroen is de ploeg met de meeste rode kaarten (6), AA Gent heeft er eentje minder. De Buffalo’s wisselden ook het meest. 63 keer, net als Cercle Brugge.

Alles statistieken en data komen van Football Farm.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties