"Bij Standard is er soms een gebrek aan professionalisme en bij Sa Pinto pakte dat nog" & "Het krediet van Cavanda is stilaan op"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 5 reacties

Bert Sterckx analyseert de prestaties van Standard

"Bij Standard is er soms een gebrek aan professionalisme en bij Sa Pinto pakte dat nog" & "Het krediet van Cavanda is stilaan op"

Bert Sterckx fileert het eerste halfjaar van Standard onder Michel Preud'homme en blikt vooruit op wat er nog te gebeuren staat op Sclessin dit seizoen in verband met transfers en titelambities.

“Michel Preud’homme zei bij zijn aanstelling dat het wat tijd ging kosten om het project bij dit Standard te doen draaien en daar kan je weinig tegen inbrengen”, legt Bert Sterckx uit bij Sporza. “De bekeruitschakeling was een blamage en lange tijd waren de cijfers ook niet om over naar huis te schrijven.”

“Bepaalde spelers brachten simpelweg niet genoeg. Denk maar aan Carcela, die was veel beter in de play-offs van het vorige seizoen. Hij is een eeuwige speelvogel”, weet Sterckx. “Maar misschien zit heel de kern zo wel in elkaar. Hier en daar wat gebrek aan professionalisme. Bij Sa Pinto pakte dat misschien, maar Preud’homme zit er veel korter op.”

Op het vlak van transfers ziet Sterckx niet veel gebeuren. Enkel in de aanval en in de verdediging mag er voor hem wel iemand de kern komen versterken. “Achteraan zit het wel goed, al denk ik dat het krediet van Cavanda stilaan is opgebruikt. Hij heeft wel enkele dramatische matchen gespeeld.”

Met een goeie spits erbij kunnen ze misschien wel meestrijden voor de titel

“In het offensieve compartiment zal er veel afhangen van hoe snel Oulare weer fit is. Emond kan niet elke week hetzelfde brengen en Orlando Sá is momenteel een complete flop. Totaal niet scherp teruggekeerd uit China en maar één goaltje tegen Knokke.”

De titel zal Standard met deze kern dit seizoen niet halen volgens Sterckx. “Maar met nog een goeie spits erbij kunnen ze misschien wel meestrijden. En voor de top 6 ziet het er alleszins een pak beter uit, zeker na de 9 op 9 voor Nieuwjaar. Als ze na de winterstop tegen Antwerp, Genk en Anderlecht niet te veel prijsgeven dan halen ze het wel.”

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties