Zetterberg weet wat de Anderlechtse jeugd nodig heeft: "Dat deden wij ook bij Kompany en Vanden Borre"

Zetterberg weet wat de Anderlechtse jeugd nodig heeft: "Dat deden wij ook bij Kompany en Vanden Borre"
Foto: © photonews

Hij is nog steeds de enige buitenlander die in België twee Gouden Schoenen won. Pär Zetterberg begint vandaag officieel aan zijn taak als assistent - en nog zoveel meer - bij Anderlecht. De Zweed zal immers ook inspraak hebben in het transferbeleid. En hij weet wat er moet gebeuren...

Zetterberg vertrekt vandaag op stage met paars-wit. De bedoeling is om een grondige analyse te maken van de spelerskern en te versterken waar nodig. Hij weet ook wat er moet gebeuren om de jongeren beter te maken. 

Want dat ze het Anderlecht DNA hebben, daar is hij van overtuigd. "Ze hebben techniek, ze durven. Ze durven ook fouten te maken. En ze hebben een groot volume. Maar als je zo veel jongeren in de ploeg hebt, heb je ook spelers nodig die hen coachen op het veld. Ze hebben mannen nodig die hen precies vertellen wat ze wel en niet moeten doen", vertelt hij in HLN.

Hulp nodig

"Als je niet over die leiders beschikt, kan dat een probleem worden. Kwaliteit hebben ze, ab-so-luut! Maar ze moeten juist omringd zijn om ze naar een hoger niveau te leiden. Kompany en Vanden Borre kwamen in mijn periode als talentrijke jongeren in de ploeg, maar we hadden vier tot vijf leiders op het veld."

"We zaten Vincent en Anthony de hele tijd op hun nek, maar daar leerden ze van. We waren soms echt hard voor hen, maar zo leerden ze wat het betekent om een echte profvoetballer te zijn. De jongens die nu op het veld staan, hebben die hulp ook nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties