Wie mag er allemaal weg bij Anderlecht en wie niet: "Duidelijk signaal gegeven"

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 9 reacties
Wie mag er allemaal weg bij Anderlecht en wie niet: "Duidelijk signaal gegeven"

Het lijstje met potentiële vertrekkers dat Verschueren, Arnesen en Rutten samenstelden bij Anderlecht is wel redelijk indrukwekkend. Eigenlijk mag iedereen weg bij een goed bod behalve de kaderspelers.

En dat zijn er niet zoveel: Trebel, Dimata, Amuzu, Kara, Cobbaut, Bornauw, Kums en Didillon en we zijn ver rond. "We hebben al een duidelijk signaal gegeven dat onze sterkhouders niet te koop zijn. Behalve als er een belachelijk bod komt", aldus Verschueren. 

36 A-kernspelers

De rest mag allemaal weg als er straks een goed bod komt. Michael Verschueren en Frank Arnesen rekenen er immers op in die laatste week nog heel wat werk te kunnen verrichten en nieuwe spelers aan te trekken. 

Met Verschaeren, Doku en Dewaele (die op de site niet bij de A-kern staan) heeft Anderlecht immers 36(!) spelers in de eerste ploeg rondlopen. Onwerkbaar, vinden Rutten en Arnesen en dus moet die flink afgeslankt worden.

Zwaar afslanken

Vranjes, Morioka, Milic, Sowah, Saief, Milic (of Lawrence) en Appiah mogen allemaal andere oorden opzoeken. Voor sommigen is het verhaal sowieso voorbij en lijkt de club drastische maatregelen te zullen nemen als ze na 31 januari nog steeds geen oplossing gevonden hebben.

Jongeren als Delcroix, Dante Adzic, Abazaj en Dauda zullen waarschijnlijk verhuurd worden. "Voor hen hadden we al interesse, maar we gaan die dossiers nu opnieuw openen. We moeten ook zien wat het beste is voor hen en waar ze progressie kunnen maken."

En deze mogen weg om geld in het laatje te krijgen: Santini en Gerkens.

Topaankoop Sanneh staat niet op het lijstje. "Hij speelde zondag misschien niet, maar staat wel dichtbij een basisplaats. Hij is derde keuze op die twee posities", aldus Verschueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties