Interview: Kan er nog iemand Genk van de titel houden? Analist betwijfelt het: "Voor de rest niemand regelmatig. En Genk, die dartelen voort"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 23 reacties

Eddy Snelders denkt dat Genk op weg is naar de titel

Kan er nog iemand Genk van de titel houden? Analist betwijfelt het: "Voor de rest niemand regelmatig. En Genk, die dartelen voort"

Tien punten los en vooral: Genk lijkt geen inzinking meer te krijgen. Club Brugge en Antwerp zijn de naaste belagers, maar lijken veel te wisselvallig. Met enige voorzichtigheid durft ook Eddy Snelders te zeggen dat de Limburgers op weg zijn naar de titel.

"De hoop op de titel in Genk wordt steeds realistischer", vindt Snelders. "Het kan allemaal snel keren, maar als je de situatie nu bekijkt... Toen Club Brugge met 5-1 won tegen Antwerp leek het alsof Club een grote uitdager ging worden en Antwerp helemaal afgeschreven was. Nu zit Club in een crisis en staat Antwerp weer tweede. En Genk, die dartelen voort."

De halvering van de punten is er ook wel nog altijd. "Tja, dan zijn dat - voorlopig - ook nog altijd vijf punten en je moet ze maar goedmaken hoor. Iedereen heeft een dipje gehad, maar bij de rest ging dat gepaard met slecht spel. Genk verloor wat punten, maar het spel was nog altijd goed. En ze hebben deze winter iedereen kunnen houden. De automatismen zijn er en ze moeten niemand meer gaan uittesten."

Clement is een huzarenstukje aan het afwerken

De rol van Philippe Clement kan daarin niet onderschat worden. "Iedereen vond het schandalig dat hij niet verkozen werd tot 'Coach van het Jaar', maar ik vind wat Leko vorig seizoen deed met Club even straf. Dus in die optiek is dat gerechtvaardigd. En geen zorg, als Genk zo verder doet wordt het volgend jaar sowieso Clement", knipoogt Snelders. 

"Hij is een huzarenstukje aan het afwerken. Hij maakt spelers beter. Hij heeft Dewaest en Ndongala ook weer opgewaardeerd en Maehle een upgrade gegeven. Zijn verdienste is heel ingrijpend. Ndongala was bijna afgeschreven, maar Clement heeft er toch maar een basisspeler van gemaakt."

Ik vind het maar logisch dat Pozuelo gebleven is

De beste transfer lijkt het behouden van Alejandro Pozuelo. "Eigenlijk vind ik het wel logisch dat hij blijft. Als je voor het geld speelt, ben je weg. Als je dat niet doet, blijf je. Genk heeft ook altijd vertrouwen gegeven aan Pozuelo toen het eens minder ging."

"En die momenten zijn er geweest. Dan is het normaal dat je als je ploeg voor de prijzen speelt niet eens 'toedeloe' zegt en een kruiwagen geld gaat scheppen in de woestijn. Dan is je carrière toch gedaan."
 

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties