Dewaest geeft ploegmaats een hint: "We moeten ons laten inspireren door Moeskroen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Genk
| 10 reacties

Sebastien Dewaest vindt dat Genk meer mentaliteit moet tonen

Dewaest geeft ploegmaats een hint: "We moeten ons laten inspireren door Moeskroen"
Foto: © photonews

De stunt van de speeldag is toch wel de zege van Moeskroen (1-2) op het veld van leider Genk. De Limburgers trapten in de val en in tegenstelling tot de voorbije weken liet hun efficiëntie hen in de steek.

Sebastien Dewaest was er niet goed van. "We zijn goed begonnen die eerste tien minuten, maar daarna hebben we hen vertrouwen laten opdoen met die penalty", aldus de verdediger. "We wisten nochtans dat als je tegen een ploeg als Moeskroen de wedstrijd niet snel doodmaakt, het moeilijk ging worden."

Moeskroen zette daarna een straffe organisatie neer. "Ze hebben een hold up gepleegd door op voorsprong te komen. Nadat ik gelijkmaakte, wilden we doorduwen, maar ze stonden heel stevig achterin. De coach had ons gewaarschuwd voor de counters, maar Awoniyi kon toch profiteren."

"Felicitaties aan Moeskroen, want ze toonden een sterke mentaliteit, iets wat wij meer hadden moeten hebben. We moeten ons laten inspireren door Moeskroen de komende weken. Zij hebben in blok en met een groot hart gespeeld. Met die waarden kunnen we iets realiseren dit seizoen. Een nederlaag zoals deze kan ook een positief effect hebben. Zo weten we weer wat we moeten doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties