Genk-speler loopt over van lof voor Clement: "En ik zeg dat niet om te slijmen. Had ik hem vroeger ontmoet..."
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties

Dieumerci Ndongala is gek van de trainer Philippe Clement

Genk-speler loopt over van lof voor Clement: "En ik zeg dat niet om te slijmen. Had ik hem vroeger ontmoet..."
Foto: © photonews

Je gaat bij Racing Genk niet al te veel spelers vinden die een slecht woord overhebben voor Philippe Clement. Zeker Dieumerci Ndongala niet. Die werd door Clement een niveau of drie beter gemaakt. En dat beseft hij zelf ook wel. Lees volgende lofbetuiging maar.

Ndongala is Clement duidelijk dankbaar. "Onder Clement heeft de groep twee grote ingrepen ondergaan: het zelfvertrouwen werd opgekrikt en iedereen werd overtuigd om zijn talent ten dienste te stellen van het collectief", beschrijft hij het grote verschil tussen Genk een jaar geleden en nu.

Maar voor hem persoonlijk was hij nog belangrijker. "Op basis van wat ik nu zie, weet ik dat Clement een heel grote wordt. En ik zeg dat niet om te slijmen. Had ik een type Clement eerder ontmoet dan zou ik mij sneller ontwikkeld hebben', vertelt Ndongala in Sport/Voetbalmagazine.

Geen droge richtlijnen

"Het is indrukwekkend om te zien hoe ver Clement als speler afstaat van Clement de trainer. Hij had zijn visie kunnen afstemmen op zijn ervaringen als verdediger, maar hij houdt van mooi en offensief voetbal. Als we aanvallende patronen inoefenen op het veld denken we soms: waar heeft hij dat nu weer gevonden? Die man is zo gepassioneerd... Hij is elke dag op de club aanwezig - volgens mij slaapt hij in het stadion."

Maar Clement legt ook uit waarom hij zijn spelers bepaalde dingen laat doen. "Ik ken trainers die tijdens de theorie enkel droge richtlijnen meegeven, maar het is niet voldoende om aan een speler te zeggen hoe hij moet bewegen op het veld. Je moet hem ook de achterliggende gedachte uitleggen. Nu weet ik waarom ik een loopactie maak en het geeft mij veel voldoening als een ingeoefend manoeuvre in de match uitkomt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties