Verheyen over het godsgeschenk dat hij kreeg: "Hoe hij zich profileert, dat hadden we nodig"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 8 reacties

Gert Verheyen is bijzonder blij met de komst van Tom De Sutter

Verheyen over het godsgeschenk dat hij kreeg: "Hoe hij zich profileert, dat hadden we nodig"
Foto: © photonews

Gert Verheyen kan vanavond met KV Oostende de deur naar de bekerfinale openbeuken. De coach van de kustploeg hoopt het, want hij wil het seizoen van KVO toch wat meer glans geven. "Eens een topploeg kloppen, is nog niet gelukt." Al heeft hij er wel meer hoop op na de komst van Tom De Sutter.

Dat De Sutter werd afgeserveerd bij Lokeren was een godsgeschenk voor Verheyen. Hij had al de nodige problemen met sommige spelers - Bjelica bijvoorbeeld - en heeft er nu een echte winnaar bij. "Bjelica? Hij heeft kansen genoeg gehad. Geef mij dan maar een type als Tom De Sutter. Hoe hij zich profileert in de groep, dat was wat wij nodig hadden", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Hij maakt zich kwaad als het moet, spreekt met iedereen, geeft het ­voorbeeld. Zelden zag ik een voetballer zo'n opoffering maken als Tom de laatste ­maanden: trainen, drie kilo afvallen... Dat we nu scherper trainen, heeft ook met zijn komst te maken."

Meer balvastheid

En hij zorgt voor goals en kan een bal bijhouden. "Als we voorheen met Zivkovic, Boonen, Coopman en Canesin in de aanval voetbalden, dan stonden daar vier jongens zonder body. De Sutter geeft ons meer bal­vastheid. Pas op, ik verwacht nu geen tien goals van hem. Ik hoop het wel en hij is goed bezig, maar ik ga Tom daar niet op afrekenen."

Hij scoorde ook in de heenmatch tegen Gent. "Na die twee rode kaarten voor Gent zat er meer in, ja. Het was dom dat Nkaka bij ons ook rood pakte. Er zal altijd een vorm van agressiviteit in zijn spel zitten, maar soms moet je eens tot tien leren tellen voor je vol doorgaat."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties