Peter Bossaert werkt aan opwaardering KBVB: "Het is geen sprint, wel een marathon"

Peter Bossaert werkt aan opwaardering KBVB: "Het is geen sprint, wel een marathon"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Bossaert miste enkele maanden terug zijn intrede als CEO van de KBVB niet. Hij kreeg meteen het voetbalschandaal op zijn bord en oordeelde dat de voetbalbond 'niet bestuurbaar' was. Intussen zijn er stappen gezet, maar Bossaert benadrukt dat het een werk van lange adem is.

In een gesprek met HLN komt Bossaert onder andere terug op die straffe uitspraak van hem. "Je moet altijd naar de omstandigheden kijken waarin zulke zaken gezegd worden. Crisismomenten vragen om duidelijkheid. Ik wilde me niet verstoppen. Ik wilde vooruit, oplossingen aanreiken."

Budget voor topexperts

Bossaert is al volop aan de slag te gaan om de werking van de voetbalbond te verbeteren. "Maar het is geen sprint, wel een marathon. Het makkelijkste hebben we eerst gedaan: de communicatie. Dan hebben we werk gemaakt van de fundamenten. We hebben onze integriteitspolitiek ingerold en stelden topexperts aan in de arbitrage, bij de disciplinaire instanties, in het vrouwenvoetbal."

En het belangrijkste van allemaal: "Daar is ook budget voor vrijgemaakt." Liefst 7,7 miljoen euro. "Die investeringen moeten ons helpen de noodzakelijke punten uit het elfpuntenplan te verwezenlijken in 2019. Het moet het Jaar van de Verandering worden."

Ook een verandering: de scheidsrechters die op afzondering gaan voor play-off 1. "Onze refs zullen voor de tien speeldagen in play-off 1 op afzondering gaan in Tubeke. "Ze zullen in hun voorbereiding ook een diepgaande analyse maken van de clubs. Op die manier kunnen ze hun manier van leiden aanpassen aan de verschillende speelstijlen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties